A Tihany Szállóhoz vezető sétány

A hotel Tihany-rév vonzáskörzetében épült fel 1963-ban, Kun Attila építész elképzelései szerint. A terv az 1961–62-ben, Czigler Endre vezetésével megépült siófoki Balaton Szálló terveinek felhasználásával – ám azt számos ponton módosítva – készült. A földszinti vasbetonszerkezet újszerű kialakítása az épület alatti tér funkcionális kihasználhatóságát tette lehetővé, ahol „mopresso” (mozi és presszó együtt) jellegű kertmozit alakítottak ki. A hatemeletes épületben 138 kétágyas, fürdőszobával ellátott szoba állt az üdülők rendelkezésére. 1985-ben a szállót jelentősen átépítették: a jellegzetes betonlábak eltűntek és újabb épületszárnyakkal bővítették, ami teljesen megváltoztatta eredeti tömegét.

Azonosító: 
LTK/VÁTI/167/1/147
Állomány: 
VÁTI (Városépítési Tudományos és Tervező Intézet)
Készítő: 
nincs adat
Készítés helye: 
Tihany
Készítés ideje: 
nincs adat
Méret: 
240x300mm
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

A Tihany Szállóhoz vezető sétány

A Tihany Szállóhoz vezető sétány