A földvári Kilátó-presszó és vendégei

A balatonföldvári domb tetején, a benzinkút mellé Elekes Keve tervei alapján egy különleges, formabontó presszót építettek, mely szabálytalan alaprajzával és eltolható üvegfalaival szervesen illeszkedett a környezetébe. Az egyszerű monolit vasbetonlemez födémet az üvegfalat osztó acélpillérek tartják. A felhasznált anyagok és felületképzések egyszerűek, mégis időtállóak. Kis mérete ellenére a felsorolt szempontok miatt mégis kiváló példája a balatoni modern pavilonépítészetnek. A presszó teraszáról a szemközti Tihany látványában gyönyörködhettek a vendégek.

Azonosító: 
LTK/VÁTI/143/94
Állomány: 
VÁTI (Városépítési Tudományos és Tervező Intézet)
Készítő: 
nincs adat
Készítés helye: 
Balatonföldvár
Készítés ideje: 
nincs adat
Méret: 
90x120mm
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

A földvári Kilátó-presszó és vendégei

A földvári Kilátó-presszó és vendégei